HOZZÁVALÓK: (kb. 2 személyre 2 étkezésre)
a tésztához:
- 175 g teljes kiőrlésű tönköly liszt (Gluténmentességhez használjunk GM kenyér lisztet)
- 75 g rizs-, vagy mandula-, vagy lenmagliszt
- 25 g porcukor (nyírfacukorból, vagy nádcukorból készítsük el a porcukrot a kávédarálónkban)
- 25 g jó minőségű növényi alapú margarin (ha szeretnénk tartani a laktóz mentességet)
- 1 tasak por élesztő (instant és kb.20 g)
- csapott tk. szódabikarbóna
- ½ tk Himalája só
- 1 db egész tojás
- 120 ml növényi tej (mandula tejjel a legjobb)
- 1 db kezeletlen citrom reszelt héja
a diós „panírhoz”:
- 130 g frissen darált dió
- 40 g nyírfacukor, nádcukor, vagy eritrit
- kb. 1/2 bögrényi olvasztott növényi margarin vagy kókusz zsír
Ha tojás van benne,akkor nem vegán. De amúgy biztos finom.
VálaszTörlés