szombat, március 12, 2016

Aranygaluska vegán

 Sajna a link már nincs meg, bocs attól, akitől éppen ellopom.

HOZZÁVALÓK: (kb. 2 személyre 2 étkezésre)


a tésztához:


  • 175 g teljes kiőrlésű tönköly liszt (Gluténmentességhez használjunk GM kenyér lisztet)
  • 75 g rizs-, vagy mandula-, vagy lenmagliszt
  • 25 g porcukor (nyírfacukorból, vagy nádcukorból készítsük el a porcukrot a kávédarálónkban)
  • 25 g jó minőségű növényi alapú margarin (ha szeretnénk tartani a laktóz mentességet)
  • 1 tasak por élesztő (instant és kb.20 g)
  • csapott tk. szódabikarbóna
  • ½ tk Himalája só
  • 1 db egész tojás
  • 120 ml növényi tej (mandula tejjel a legjobb)
  • 1 db kezeletlen citrom reszelt héja

a diós „panírhoz”:

  • 130 g frissen darált dió
  • 40 g nyírfacukor, nádcukor, vagy eritrit 
  • kb. 1/2 bögrényi olvasztott növényi margarin vagy kókusz zsír






Reform aranygaluska

1 megjegyzés:

  1. Ha tojás van benne,akkor nem vegán. De amúgy biztos finom.

    VálaszTörlés